2win800x200

Опули

 

 

Изложба на рачно изработени модни додатоци организираа ученицте од текстилната насока на СОУ Таки Даскало по повод 8 Март- Денот на жената.   Како дел од наставната програма и активности во училиштето по слободен избор на ученикот, учениците од текстилната насока изработија ташни, новчаници, футроли за мобилни телефони, брошеви, ланчиња, со примена на различни текстилни материјали и техники на изработка.

Битолското Тумбе кафе деновиве нуди уживање за рекреативците во снежна идила. За сите оние кои сакаат да пешачат и да уживаат во снежни пејсажи, а да не патуваат надвор од Битола, можат да го посетата Тумбето да се искачат до врвот, а потоа да префрлат преку касарната. Од врвот се протега прекрасен поглед кон побелена Битола. tumbe 3

Белина (Фотовест)

Јануари 14, 2021

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани