Дневно

Шо рече

„Бегалка“- театарска претстава во која  учествуваат и лица со интелектуална попреченост,  на 4 декември во Народен театар  Битола

„Бегалка“- театарска претстава во која учествуваат и лица со интелектуална попреченост, на 4 декември во Народен театар Битола

28 Ное, 2023 Шо рече

Центарот за поддршка на лица со интелектуална попреченост „Порака“ од Битола подготвува адаптирана театарска претстава по драмата „Бегалка“ од Васил Иљовски во која актери –аматери ќе бидат лица со  попрачености со поддршка на ученици од битолски училишта. Премиерата ќе биде на 4 декември во 18 часот во Битолскиот театар по повод Меѓународниот ден на лицата со попреченост.

Соопштенија

Бесплатни консултации со офталмолог, мерење на очен притисок и  шеќер во крвта на 7 декември во Здружението на пензионери во Битола

Бесплатни консултации со офталмолог, мерење на очен притисок и шеќер во крвта на 7 декември во Здружението на пензионери во Битола

30 Ное, 2023 Соопштенија

СООПШТЕНИЕ ! Се известуваат членовите пензионери на ЗП Битола дека на 07.12.2023 год. од 12:00 часот во просториите на здружението,  Специјализираната болница по офталмологија „Промедика офталмологија“ Скопје со свој стручен кадар офталмолог и сецијализант на пензионерите ќе им даваат соодветни консултации,  мерење на очен притисок и  мерење на шеќер во крвта без надоместок.Овај проект се реализираа врз основа на склучениот меморандум  за соработка на СЗПМ Скопје и,,Промедика офталмологија,, Скопје.                                                             Здружение на пензионери                                                                              БИТОЛА  

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани