2win800x200

(фотогалерија) Изложба на рачно изработени модни додатоци на учениците од текстилната насока во СОУ „Таки Даскало“

Март 05, 2021

 

 

Изложба на рачно изработени модни додатоци организираа ученицте од текстилната насока на СОУ Таки Даскало по повод 8 Март- Денот на жената.   Како дел од наставната програма и активности во училиштето по слободен избор на ученикот, учениците од текстилната насока изработија ташни, новчаници, футроли за мобилни телефони, брошеви, ланчиња, со примена на различни текстилни материјали и техники на изработка.

Учениците од текстилната насока стекнуваат вештини за конструкција и моделирање на облека,  дизајнирање на модна колекција. кроење, шиење, везење, плетење, ткаење, изработка на модни додатоци, цртање и слиакње. 

Текстилната струка е актуелна со ентузиазмот и работата со учениците,а професори се  Анита Стефановска, Драган Николовски, Живка Танушевска - Ицановска, Ема Ќука

Учениците кои се заинтересирани за овој креативен смер можат да ги посетат работилниците и атељето

 

 

 

156315997 3737948506313033 2347714341279317422 n

 

156520036 441604236894909 2467752801123640372 n

 

156565356 254598509546620 2479427719970261457 n

 

 156598679 703746277174375 7938788891632604273 n

 

156765092 450332439737378 2327682367555647722 n

 

157245165 2793469137649528 6713577395256060529 n

156115651 474738933701486 4839242425886184433 n

 

156589620 454260409035059 3556432556145472413 n

 

156616563 1274612076266524 6748410901541468067 n

 

156620199 3791111437644008 5009730202303223490 n

156657743 1543085625893531 3599106758692577605 n

156661442 157858816071614 799629311512525898 n

156661740 441661940501204 5350397719428142128 n

156675302 215547006922966 8633453915091043179 n

156681842 445549696896032 5745940583021536647 n

 

156683388 428819198421645 7185864272477487649 n

156683390 154264133190239 8970636571929129161 n

156686477 727187461272395 8992018627129488429 n

 

156686479 150437550263469 609604343087656418 n

156692419 2819812068285669 5642116841967936311 n

156692426 110057911034033 6317637730214056209 n

156698261 2886006611684396 7751965549893161547 n

 

 156698364 1007408126451165 5558484829405298001 n

156709803 1087634058401601 8891966493342099072 n

156719589 204717148066548 6824717051402582779 n

156726538 183393263550422 37179915406010837 n

156726543 807194809867440 7216215323101646889 n

156732859 446509553430506 7648171817111111878 n

156736235 126145662757896 7947138273487998309 n

156815314 749045199319964 7308423230618763318 n

156806253 130609992232540 5070397390788972036 n

 

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани