2win800x200

Опули

Овие фасцинантни фотографии се направени на Пелистер синоќа и рано утрово, каде група планинари во 22 и 30 часот  тргнаа од  Хотел Молика преку  Копанки до Видиковецот, потоа кон врвовите Стив, Илинден и Пелистер, а од таму до  Мало и Големо Езеро. По оваа патека Иванчо Тошевски и Јасмин Биберовиќ  низ објективот ја доловија убавината на полната месечина, но и изгрејсонцето, кое на Пелистер се вистинко доживување од кое запира здивот. Оваа фотогалерија ја споделуваме со читателите на апла.мк

Исклучителни фотографии од „жителите“ на островот Голем Град во Преспанското Езеро, објави Македонското еколошко друштво -МЕД. Станува збор за фотографии од  истржување за кормораните, но, и на желки, поскоци и рибарки кои живеат на островот. 

И покрај авионското третирање за заштита на овоштарниците , направена е огромна штета . Општина Ресен   ќе објави јавен повик за пријавување на штета од временска непогода и комисиите за проценка  ќе излезе на терен.

 

Козји Камен е еден од врвовите на Пелистер на 2180 м.н.в и нуди прекрасна панорама.

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани