2win800x200

Градинката "Вангел Мајоро" го промени ликот, по реновирањето следува набавка на нов мебел

Август 18, 2021

Детската градинка "Вангел Мајоро" која е клон на ЈОУДГ " Естреја Овадија Мара", летово е комплетно молерисана, а паркетот е темелно лакиран, за првпат по 40 години. Фотографиите ПРЕД и ПОТОА, покажуваат во каква состојба бил објектот и каков е сега.

Ова е четврта градинка од клоновите на "Естреја Овадија Мара" која е реновирана, а за сите четири објекти ќе има и нов мебел, кој не е променет од нивното оотворање. Но, грижата за најмладите продолжува.  Од утре почнува реновирањето на градинката 'Снегулка", информира директорката ЈОУДГ  "Естреја Овадија Мара", Лидија Тфирст Митревска 

 

 

Фотографии пред реконструкција

FB IMG 1629320264045

FB IMG 1629320270223

FB IMG 1629320273361

FB IMG 1629320276240

 

 

Фотографии после реконструкција

 

FB IMG 1629320289320

FB IMG 1629320306419

FB IMG 1629320315646

FB IMG 1629320292787

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани