2win800x200

Пелистер окован во мраз, замрзнаа и Пелистерските Очи (Фото и видео)

Декември 05, 2021
Фото: Иванчо Тошевски Фото: Иванчо Тошевски

Иако е вообичаено за овој период од годината, сепак е вистинска атракција замрзнатата снежна покривка на Баба Планина. На надморска височина над 1900 метри, Пелистер е прекриен со кора од мраз, која се топи во кусите сончеви интервали, но потоа повторно замрзнува од студениот ветер и ниските температури. Под мраз се и Пелистерските очи

received 282996726961956

received 3089706217985507

received 423091575970314

received 441118047407448

received 967089994224640

received 270934308422574

received 942044539772472

received 1257452454750713

received 2443523642447145

received 579379869818954

received 278061924145624

received 628185658618830

received 901082434107933

received 5321463991202744

 

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани