2win800x200

(фото и видео) Патеката по камењарот-пелистерска магија

Март 13, 2023
фото: Олимпус Монс фото: Олимпус Монс

 

 Во организиација на Олимпус Монс, група планинари  учествуваа во зимско искачаување на Пелистер  преку Патеката по камењарот во должина од 6 км  со совладување на висина од вкупно 1750 метри. Ова сиклучително доживување е од Хотелот  Молика, преку  ски патеката  Копанки, Видиковец, Врвот Стив, Врвот Илинден до Врвот Пелистер (Антена)

Во ова зимско искачување  во еипата имаше една девојка, а планинарот Перица Голомеиќ ја искористи турата како дел од подготовки за  искачување на највискиот врв во Западна Европа Мон Блан на Алпите на 4808 м.н.в
 
viber image 2023 03 13 19 11 57 854

 

viber image 2023 03 13 17 15 52 090

viber image 2023 03 13 17 15 52 381

viber image 2023 03 13 17 15 52 664

viber image 2023 03 13 17 15 52 788

viber image 2023 03 13 17 15 52 899

 

viber image 2023 03 13 17 15 52 899

viber image 2023 03 13 17 15 53 024

viber image 2023 03 13 17 15 53 370

viber image 2023 03 13 17 15 53 727

viber image 2023 03 13 17 15 53 925

viber image 2023 03 13 17 15 54 033

viber image 2023 03 13 17 16 34 761

 

 

viber image 2023 03 13 17 15 53 789

viber image 2023 03 13 17 16 37 052

viber image 2023 03 13 17 16 36 866

viber image 2023 03 13 17 16 36 801

viber image 2023 03 13 17 16 36 710

viber image 2023 03 13 17 16 36 647

viber image 2023 03 13 17 16 36 498

viber image 2023 03 13 17 16 36 036

viber image 2023 03 13 17 16 35 230

viber image 2023 03 13 17 16 34 918

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани