2win800x200

Пелистер како Хималаите (фото и видео)

Март 12, 2022

Дебелата снежна покривка на Пелистер во март го врати сеќавањето на оние кои добро ја познаваат планината  годините наназад, кога Баба беше окована во снег и мраз не само во зима, туку и цела пролет, а врвовите  беа побелени и во јуни. На падините на нашиот Пелистер на места снежаната покривка достигнува и до 3 метри што е вистинско задоволство за  вљубениците во  планината но и на скијањето, што во вакви услови е посебна атракција и уживање. Одамна не се памети ваква зима на Баба Планина

Иванчо Тошевски и Петар Нолев ги споделија со нас овие импресивни фотографии и неколку видеа, а ние ги споделуваме со читателите на апла.мк

 0 02 05 fbbf1a07ab8837e3277c5839568a129d465d9bd78e06177cc719d186b1bd89b6 26b9591a92734c56

0 02 05 f002560d573c4003af9a7b159bea6cd0652dff5e968d06e70da405b25f23b6ee 13400dec75458c50

0 02 05 d7aee26819567860e34113b416c5f775b80f57e82022ab3624564eb9d8d2a097 7c4f5bf03aac1e7a

0 02 05 c8932067b0111f5ef6cfeddf53bb634eb8984d436c6849484303c80a60d6b6d7 8f30c45ec911f938

0 02 05 c4fa1d0f62e44179e8d08fb0f300249cfb11b906cba7e9b08696b7722e5a2152 a1ca774da475a5ea

0 02 05 bf6e099bbf079b346f4bf0b53b8837eaf71048a993f70545a9bbfbc717abb2ae f5ff47cdb94e1f6b

0 02 05 b9a9113e55ab818dc6a87fdf3e58ffe204cd061c87e23af79bc571ab7415c99b d82e913a760a1fcc

0 02 05 aa25f235e5dbd6f1adf08d8408c3ee38414ba87ef40de107ce90171e3d4181f5 cced716997fd0f43

0 02 0a 03159509810d7abe45050baf827f5fa2dda8e4f7c1d5a79d0329511479adb4f8 72a7f1c207df03d5

0 02 04 bb72e490ad5c1679302a595f3931ee213bb348da2ccb455f59614de4a905077d c27dc807476bf296

0 02 05 0e829dba46d5d3734733560b1a8b5b351e61f03bd064a3eaba635914f4dc7238 2cc61a4b7beca466

0 02 05 0710457ccd62c5165a150c748619683ec8488f94c156d7f1a14941a3e8279534 d03975aa0e4e0018

0 02 05 3f6a17f0d400de98d99749a2d20e23b303c2cb3716f047220e03e246878a9f9f 7ba2a920466b7e00

0 02 05 3f20befcb01e8437621713ff5e1484956f5ec131b0db0ade9aca0fb0d03b0cdf 82baf81f9f2cd920

0 02 05 5b95aa33c73fa4646fea67d3d66b3daad586ae175a78fd8f84f4a77851b6ab3f 16311fc7492de0c7

0 02 05 7a7a620f1ed4d35627046b209586a8f3aab4b935a1303a9f45742faa12f50ebe 4df8994570b9a8a0

 0 02 05 8e8b73d4c5a64434a8c7a92046c49dbe16e8361cbbafba5b1602cacaf8dc68fe 5386640806da8ccc

0 02 05 8ea5fb1b23ff86720e54c74c0d2ac17d96e156c12e94f827fe5071f32210be19 966983800b525d2c

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани