2win800x200

Креативни Презентации За Големи Германски Личности Подготвени Од Ученици И Професорки Од Битола

Декември 09, 2022

Дури 85 ученици кои се солидни во изучувањето на германскиот јазик преку своите училишта зедоа учество во активностите за одбележување на значајни личности од Германија што ги организираше Здружението за македонско-германско пријателство и соработка од Битола. Учествуваа основните училиште „Климент Охридски“, „Елпида Караманди“, „Тодор Ангелевски“, „Трифун Пановски“ и „Даме Груев“, а од средните училишта гимназијата „Јосип Броз –Тито“.

мозе3

Учениците под водство на нивните професорски по германски јазик подготвија и ивзеда доста креативни рецитали, извадоци од претстави, романи, дискусии, пораки, па дури испеаја и песни на германски. Толку се внесоа во изведбите што дел од нив, во согласност со темата, носеа и креации како да се во 18 век.

„Здружението за македонско-германско пријателство и соработка од Битола и оваа година покрај другите активности, организира манифестација за учениците кои го изучуваат германскиот јазик. Со тоа ги поттикнува уште повеќе да го изучуваат овој прекрасен јазик , но и да учествуваат во воншколски активнисти кои им остануваат во долго сеќавање за држбата, учење и нови знаења“, рече Валентина Илиева, претседател на Здружението за македонско-германско пријателство и соработка од Битола.

На повикот на Здружението се пријавија девет професорки кои ги подготвија учениците за настапите. Тие имаа слобода да изберат за која личност ќе истражуваат и подготват креативна презентација. На крај беа наградени со благодарници за нивниот труд, а учениците со податоци.

мозе5

мозе6

мозе65

мозе4

мозе7

мозе8

мозе8 2

мозе9

награди 2

награди3

награди4

награди5

награди

 

награда10

мозе11

мозе12

мозе13

мозе14

 мозе18

мозе19

мозе17

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани