2win800x200

ПОСТАВЕН КАМЕН ТЕМЕЛНИКОТ НА НОВИОТ ПРОТИВПОЖАРЕН ДОМ ВО БИТОЛА

Јуни 13, 2024

Откако заврши расчистувањето на теренот на стариот и руиниран магацински простор во старата касарна, денес на оваа локација беше поставен камен темелникот на новиот противпожарен дом.

Градоначалникот на општина Битола, Тони Коњановски и секретарот на општината Борче Димитровски, извршија увид на почетокот на изградбата на новиот објект, кој е од големо значење покрај за општина Битола и за околните општини Новаци и Могила.

Новиот објект на површина од 1600 квдратни метри се очекува до карабина да биде завршен до крајот на календарската година.

photo 2024 06 13 10 11 00

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани