2win800x200

„Паркинзи“ ги бележи пешачките со пластична маса за поголема трајност на обележаната хоризонтална сигнализација

Мај 03, 2024

Јавното претпријатие за паркирање ЈП Паркинзи - Битола, продолжи со обележување на пешачките премини на повеќе сообраќајници во градот. Бележењето се врши со  пластична маса и разликата може да се види на пешачките премени кај улицата „Димитар Илиевски Мурато“, кај Камен мост и на други локации.

-Ваквиот начин на работа има за цел да обезбеди поголема трајност на обележаната хоризонтална сигнализација, а со тоа да придонесе и за зголемување на безбедноста на сите учесници во сообраќајот, велат од ЈП Паркинзи Битола .

мм3 800x532

мм2 800x533

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани