2win800x200

Ученици од Техничкото училиште -Битола, добија прва награда за апликација за следење на автобускиот превоз во Битола

Април 17, 2024

Ученици од Техничкото училиште од Битола добија прва награда за апликација за следење на автобускиот превоз во Битола преку GPS модул во реално време. 

Студентите, но и средношколци од Битола и Демир Хисар во текот на два дена ги заокружија идеите што требаше да го покажат нивниот оригинален и иновативен пристап во креирање на паметна околина со користење на паметни алатки.
Запознајте ги првонаградените учесници на Хакатонот 2024 одржан на 11 и 12 април 2024 на ФИКТ
Прва награда во категоријата средношколци доби проектот апликација за организација и следење во реално време на автобускиот превоз во градски услови со вградување на GPS модул во секое возило на тимот од Техничко училиште – Битола СОТУ „Ѓорѓи Наумов“ во состав Христијан Захарчев, Александар Темелко, Димитар Србиноски, Бобан Кузмановски, Огнен Лазаревски и Јован Илиевски под менторство на професорката Благица Богоевска.
Во категоријата студенти, апликацијата за организиран превоз и пребарување на распоред во градски и меѓу-градски сообраќај која опфаќа и решение со кое корисниците и компаниите/возачите на лесен и интуитивен начин да ги нудат својте услуги или најдат превоз доби прва награда, а тимот е во состав Давор Николоски, Димитар Вељановски, Арбисјан Абази, Андреј Стеваноски сите студенти на ФИКТ.
Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани