2win800x200

Во недела петта акција за пошумување на битолски Баир

Ноември 29, 2023

Граѓанската иницијатива Зелен Баир во соработка со Center for European Development and Integration оваа недела на 03.12.2023 од 11:00 до 13:00 ја организира петтата по ред акција за пошумување на ридот Баир над месноста Кркардаш.

„Во овогодинешната акција ќе треба да засадиме повеќе од 800 зимзелени садници од црн бор и Вашата помош ни е повеќе од потребна. Зборно место за вклучување во акцијата е платото над црквата Св Четриесет Маченици во периодот од 11:00 до 13:00. Ние ќе ги обезбедиме садниците а вие понесете алат за садење. Покровител и спонзор и на оваа петта акција за пошумување се BV Business Group кои како општествено одговорна групација на компании ja препознаа нашата заложба за ревитализација на зелениот појас над нашиот град и ни помогнаа во набавката на садниците“, соопштија организаторите. 
Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани