2win800x200

Стоп за насилството врз жената, порачаа од УЖ на ВМРО ДПМНЕ

Декември 02, 2023

Важно е да се обединиме за сите жени! Важно е да кренеме глас против насилството врз жените и девојчињата и да го вклучиме "портокаловиот аларм" 365 дена во годината, порачаа од Унијата на жени на ВМРО ДПМНЕ  од денешниот марш во Битола 

 
-Љубовта не смее да остава болни траги по телото и душата. Љубовта не смее да биде изговор, таа треба да нѐ издигне, како што секоја жена или девојче жртва на семејно насилство ќе се издигне како феникс од токсичните и насилни врски, со поддршка на секој еден од нас, како поединци, институции, општество!!!
 Денес од Битола 8-от ден од кампањата Активизам против насилство врз жените и девојчињата УЖ ВМРО ДПМНЕ Битола , заедно со Униите на жени на  ВМРО-ДПМНЕ Демир Хисар, Ресен, Новаци, Могила и пратеничките Силвана Ангелевска  и Олга Лозановскa , член на ИК на УЖ Виолета Ковачевиќ и подсекретар на УЖ  за Битола Ленче Нечовски  испративме порака "ВажноЕ сите заедно да кажеме СТОП ЗА НАСИЛСТВОТО ВРЗ ЖЕНИТЕ И ДЕВОЈЧИЊАТА", соопштија од Унијата на жени на ВМРО ДПМНЕ
 
Поддршката им дадоа градоначалниците  Тони Коњановски,  Стевче Стевановски, Драганчо Саботковски и претседателот на ОК ВМРО ДПМНЕ-Битола  Пеце Милевски и претседстелот на ОК ВМРО-ДПМНЕ Новаци Илче Трајковски
 
FB IMG 1701559008331
 
FB IMG 1701558997161
 
FB IMG 1701558988732
 
FB IMG 1701558954061
 
FB IMG 1701558942822
Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани