2win800x200

Пари од програмата за култура и за кумашинчето, обвинија од СДСМ

Мај 12, 2023

Во програмата за култура за 2023 година, во делот традиционални настани/манифестации/фестивали, најмногу пари од Општина Битола доби здружението во сопственост на кумашинчето на братот на Тони Коњановски, Зоран Коњановски, обвинија од СДСМ. 

„Продукцијата која постои само една година и лани го организира својот прв настан, од Општината доби 300.000 денари. Бараше 700.000, ама комисијата одлучила дека 300.000 се доволно. Регистрирана на домашна адреса на кумашинчето на Зоран Коњановски, со само една година постоење, аплицирала во делот традиционални фестивали и добила 300.000 денари од Тони Коњановски. Кaква случајност, нели? Во истата категорија во која аплицирала и добила 300.000 денари продукцијата на кумашинчето на братото на Тони Коњановски, Зоран Коњановски, се пријавиле и неколку други фестивали кои со години постојат и го богатат културниот живот на Битола, но добиле помалку пари од продукцијата во подем“, пишува во соопштението на СДСМ. 
 
 
Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани