2win800x200

Нема простор за паника, но треба сите да сме претпазливи, рече Петровска откако во Битола е потврден првиот слуај на британската мутација на КОВИД-19

Март 04, 2021

Откако во Битола е потврден првиот случај  на британската мутација на КОВИД-19, градоначалничката на Битола Наташа Петровска, која раководии со локалниот Кризен  штаб, вели дека ситуација се следи, во моментот нема простор за паника, но треба да сме претпазливи.

-Постојано сум во контакт со менаџерите на сите здравствени институции, нема простор за паника, но уште од почетокот на пандемијата велам дека треба да бидеме претпазливи. Деновиве сме сведоци дека сепак човечкиот фактор е маногу значаен и одговорноста на секој граѓанин е важна. И покрај тоа што велам дека немаме некој кризна ситуација, упатувам апел да водиме сметка сите,  затоа што работите можат да се променат на дневна основа со мало невнимание. Ова зависи од сите нас, и од властите кои треба да се одговорни, да укажуваат мерките да се запазуваат, но и од односот на сите нас, изјави Петровска.

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани