2win800x200

Уште седиште од кола недостигаше во Драгорот

Април 13, 2020

Во реката Драгор може да се види секакво ѓубре. Овде граѓаните често се ослободуваат од отпадот, по реновирање, чистење, па  по течението има мебел, бела техника, градежен шут.

Денес по течението кај Горната гимназија имаше и задно седиште од автомобил заедно со секојдневниот "декор" во реката од пластични шишиња

received 220230102535936

Иако неодамна ЈП Нискоградба темелно го чистеше  коритото на реката Драгоор од ѓубре и вегетација вдолж течението, сепак  лошите навики кај луѓето тешко се искоренуваат. Но, свеста често се подига само со казни!

 

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани