2win800x200

Ифрит

И вечерва во Битола мерните станици регистрираа зголемени концентрации на ПМ 10 честичките. Загадувањето се зголемува започнувајќи од 16 часот, кулминација достигнува од од 17 до 20 часот, а потоа…
Воздухот во Битола беше екстремно загаден со ПМ10 честички вчера во вечерните часови и утрово според мерења објавени на интернет страницата на Министерството за животна средина.
Министерството за земјоделство започна ревизија на доделувањето на државно земјиште за време на претходната власт.
Излетничкото место во близина на крстосницата од патот за Ротино прерасна во депонија. Несовесни жители од Битола и околните села таму се ослободуваат од различни видови смет. Ѓубрето го оставаат…
Не помина долго време по комплетната реконструкција на улицата "Кузман Јосифовски" во центрот на Битола, а новиот  асфалт неодамна е раскопан на две места. 
Граѓаните од Битола, ќе го добијат нарачаното огревно дрво, во следните две недели, информираат од  „Македонски шуми“, за што деновиве се ангажирани голем број возила од околните градови за да…
На среде конзулска Битола-пајкарник. Наместо како битолчани да се трудиме Битола да го зачува белегот на конзулски град, некои создадоа селска идила во центарот.
Дали ЈП „Комуналец“ е под стечај ,  се прашуваат битолчани  откако утрово се соочиле со грда слика  пред  училиштето „Стив Наумов“ во Битола.  Марија-Магдалена Петковска Микаровска на фејсбук објави фотографија…
Во ѓубралници прераснаа дел од киосците на автобуските постојки што ги направи претходната локална власт во Битола.
Повеќе битолски семејства сѐ уште се оставени без дрва за огрев иако од подружницата на „Македонски шуми“ во Демир Хисар во понеделникот ветија дека за три до четири дена доставата…
По обилните врнежи од дожд деновиве, засолништето на семејството пајки кое од летоска живее во Драгорот, се најде под надојдените води на реката.
Паднат или фрлен  мотор во  Драгорот, веднаш под мостот кај рибарниците. 
Иако на паркингот пред Центарот за култура, паркинг местата се бележани на самата улица, некои возачи во изминатиот период се паркираа и на тротоарот. Со таквото несовесно однесување ги оштетија…
Ова е Клиничка болница, а не ветеринарна станица им било кажано во повеќе наврати на сопствениците кои слободно ги пуштаат коњите да пасат во дворот на битолската болница.
Каде се фрла градежниот шут?

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани