Webp.net gifmaker

Битолски физиотерапевт позитивен на Ковид-19, за сега нема потврда дека заразил други лица

Септември 30, 2020
 
Физиотерапевт од Битола е позитивен на Ковид-19, но според Центарот за јавно здравје во Битола досега нема докажани позитивни лица кои биле во контакт со терапевтот.
 
-Физиотерапевтот, кој е Ковид-19 позитивен од 22.09. една недела предходно во Скопје бил на средба со неколку спортисти и спортски тренери. Еден од присутните веќе наредниот ден е со симптоми на Ковид19 инфекција и има позитивен тест. Останатите двајца имаат позитивен тест на 19.09. Според епидемиолошката анкета, тројцата со кој бил на средба терапевтот имаат симптоми и позитивен Ковид19 тест пред него. До сега нема докажани позитивни лица кои биле во контакт со терапевтот, потврдуваат за Апла.мк од Центарот за јавно здравје во Битола.
 
 
 
 
Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2020 АПЛА.мк. Сите права се задржани