2win800x200

Судијата Александар Камбовски е нов претседател на Апелационен суд Битола

Февруари 22, 2024
  • Судскиот совет на Република Северна Македонија, вчера на седница  утврди престанок на судиска функција поради исполнување на услови за старосна пензија на четворица судии како и на четворица поротници, по сопствени барања.

    • Сите пензионирани судии доаѓаат од Апелационото подрачје Битола. Од Апелациониот суд Битола се пензионираше судијката Лиле Наумовска, како и претседателот Петре Србиновски, додека, од Основен суд Битола, судијата Орхан Асим и судијката Елизабета Манели Ташевска.
  • За вршител на должност претседател на Апелационен суд Битола, Советот го избраа судијата Александар Камбовски.

Објавено од А.Б 

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани