2win800x200

„Биди малку смела“ - мотивациски работилници кои поттикнуваат самоистражување, спознавање на лични бунтови и ставови

Мај 20, 2024

Здружение на граѓани за поинакво делување АРТАКТ Битола го реализира проектот Биди малку смела

 

БИДИ МАЛКУ СМЕЛА креира "сигурен простор" кој иницира будење на сочувство и меѓусебна поддршка на девојките и жените. БИДИ МАЛКУ СМЕЛА е потсетување дека уметноста ја менува перцепцијата, таа не е украс туку инспирира на промислување, саморефлексија, ја канализира енергијата и ја трансформира во креатива. БИДИ МАЛКУ СМЕЛА започна со мотивациски работилници кои мотивираат да ѕирнеш во себе и креативно преку визуелни уметности, нежно и смело поттикнуваат на самоистражување, спознавање на личните бунтови и стравови и нивно преточување во став и конструктивна визуелна уметност. Визионерката на БИДИ МАЛКУ СМЕЛА е Ангела Христовска – визуелен уметник. Гостинка на овие работилници беше Катерина Ангеловска автор, советник за личен развој, учител по Mindfulness (свесна) медитација, Реики мастер енергетски терапевт, мотивациски говорник. Здружение на граѓани за поинакво делување АРТАКТ Битола го реализира проектот Биди малку смела кој е поддржан од Министерство за култура како проект од национален интерес.

 

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани