2win800x200

Десет основни и четири средни училишта од Битола, во акцијата „Генералка викенд“

Мај 18, 2024
Десет основни и четири средни училишта од општина Битола, активно се вклучија во акцијата „Генералка викенд“ со расчистување на просторот во училишните згради и дворови.
Од средните училишта својата ангажираност за почиста животна средина ја покажаа учениците од Гимназијата „Јосип Броз Тито“, СОЕУ „Јане Сандански“, СОУ „Таки Даскало“ и ОСМУ „Д-р Јован Калаузи“, а од основните училишта со еко активности беа вклучени учениците од училиштата „Даме Груев“ и „Коле Канински“ вклучувајќи ги и нивните подрачни училишта, „Свети Кирил и Методиј“, „Свети Климент Охридски“, „Стив Наумов“, „Д-р Трифун Пановски“, „Гоце Делчев“ и ОУ „Тодор Ангелевски“.
Општина Битола, изразува голема благодарност до сите ученици кои се дел од „Генералка викед“, но и до нивните наставници и менаџерските тимови на училиштата, кои на овој начин ги мотивираат младите од најрана возраст, да ја чуваат и заштитуваат животната средина.
Можно е да е слика од 10 луѓе и текст
Можно е да е слика од 12 луѓе и текст
Можно е да е слика од 12 луѓе, дрво и текст кој вели „S 西 黑 আ ПЛАСТИКА ПЛАСТИКА 创 S БПАКОМАК ΠАКО: MAK 入っ“
Можно е да е слика од 10 луѓе
Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани