2win800x200

Се работи на изградба на спортските терени во ОУ „Елпида Караманди“ Битола

Мај 12, 2024

Реализацијата на проектот за реконструкција на спортските игралишта кај ОУ „Елпида Караманди“, се одвива согласно предвидената динамика. Деновиве, интензивно се работи на ископ и гребење на стариот и значително оштетен асфалт, а отстранети се и оградите. На овој начин, се овозможува соодветно прилагодување на теренот за изградба на новите терени за фудбал, кошарка и одбојка, како и фитнес зона и патека за трчање. Овој проект, произлегува од заложбата на локалната самоуправа за создавање на подобри услови за спортување за учениците и младите и развивање на нивниот спортски и натпреварувачки дух.

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани