2win800x200

Дигитална инклузија на возрасни Роми

Април 30, 2024
Во рамките на проектот „Digital Inclusion for Roma Adults: Gaining Knowledge and Skills in eServices – DIRA /Дигитална инклузија на возрасни Роми: Стекнување на знаења и вештини за користење на еУслуги“ изминатите месеци се одвиваше фазата на обука со возрасни Роми за користење на создадената платформа за е-учење со цел стекнување на знаења и вештини за користење на достапните е-услуги во нашата држава. Во обуката беа вклучени 40 учесници кои беа многу задоволни од понудената можност да стекнат знаења и вештини кои ќе им го олеснат секојдневието.
Главната цел на проектот е подобрување на социо-економската состојба на возрасните Роми преку образование од областа на ИТ технологијата и развивање на дигитални вештини и компетенции за да се оспособи возрасната популација и социјално исклучените луѓе да користат достапни електронски услуги во нивните околини, и да бидат подобро вклучени во нивните заедници и општества.
Проектот е финансиран од страна на Националната агенција на Финска преку Еразмус + прогрматата на Европската Унија. Координатор на проектот е фондацијата „Деаконес“.
438096643 293771820458314 1388067677330174471 n 800x600
438098978 293771833791646 3148015283416898530 n 800x600
438119276 293771757124987 8750362230577057559 n 800x600
Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани