2win800x200

Ученици од Битола освоија бројни награди во стрелаштво

Декември 07, 2023

На ден 07.12.2023година  со почеток во 10.00час.  во организација на Федерација  на училишен спорт на Македонија, со поддршка од Македонска спортска стрелачка федерација со клубовите ГСК „Пелистер“ и СК „РЕК БИТОЛА“  во Битола  се одржа државно првенство  во стрелаштво  од Основните  и Средните училишта, во машка и женска категорија на кое зедоја учество ученици од повеќе градови од Македонија.

Нема достапен опис.

ОСНОВНИ   УЧИЛИШТА КАТЕГОРИЈА  ЖЕНСКИ

1-место,  ЕВА  ИЛИЕСКА – Прилеп, со резултат 154,

2-место, МАРИЈА  ТРАМПЕСКА – Битола, со резултат 129,

3-место, АНТОНИЈА  ГАЈТАНОВСКА – Битола, со резултат 116,Нема достапен опис.

 КАТЕГОРИЈА  МАШКИ

1-место,  ВАЊА   АРСИЌ – Битола, со резултат 169,

2-место,  МИХАИЛ   КАЈТЕВ – Битола, со резултат 163,

3-место,  ДАНИЕЛ  МИТРЕВСКИ – Битола, со резултат 159,

 

Нема достапен опис.

СРЕДНИ   УЧИЛИШТА КАТЕГОРИЈА  ЖЕНСКИ

1-место,  ТЕОДОРА  ХРИСТОВА – Битола, со резултат 173,

2-место,  ЛЕЛА   СТОЈАНОВСКА – Битола, со резултат 158,

3-место,  ИВА  ДИМОСКА – Прилеп, со резултат 150,

 

КАТЕГОРИЈА  МАШКИ

1-место,  АНДРЕЈ  ВЕЉАНОВСКИ – Битола, со резултат 177,

2-место,  ТРАЈЧЕ  ЈОВАНОВ – Кавадарци, со резултат 161,

3-место,  НИКОЛА  САЗДОВСКИ – Битола, со резултат 159,

Нема достапен опис.

Нема достапен опис.

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани