2win800x200

Битола ќе го слави светскиот ден на хорското пеење

Декември 02, 2023

Во организација на  Korunovska music&singing битолчани  ќе имаат можност да уживаат во   еден различен и модерен хорски концерт , со кој за  прв пат во Битола, а можеби и во Македонија, ќе се  одбележи СВЕТСКИОТ ДЕН НА ХОРСКОТО ПЕЕЊЕ.

-Тоа е ден посветен на хорската заедница ширум светот, кој ја слави моќта  на заедничкото пеење. Целта е јасна, обединување преку музиката и истакнување на позитивното влијание кое го има хорскпто пеење врз децата, индивидуите и заедниците, вели Марина Коруновска.
 
На овој концерт ќе учествуваат:  
Детски хор "ЅВОНЧИЊА"
Тин "ПОПРОКЕТ"
Етно хор “АВА
Поп рок хор "БИТВОКС"
 
Концертот ќе се одржи на 9.12.23 г во големата сала при Центарот за култура - Битола во 19.00 ч.
 
 
Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани