2win800x200

Захариевска-Ралевска од СДСМ: „Градоначаникот веднаш да го разреши директорот на Водовод“

Февруари 09, 2023

„Градоначалникот на Општина Битола, Тони Коњановски веднаш и без размислување да го разреши директорот на ЈП Водовод, Пеце Милевски.

Ревизорскиот извештај што самиот Коњановски го нарача јасно и недвосмислено покажува отсуство на податоци кои јасно и недвосмислено ги одредуваат задачите и целите на службените патувања на Милевски, отсуство на јасни и комплетни процедури за користење на службените возила во ЈП Водовод, како и отсуство на евиденција за поправките и сервисирањето на возилата што создава можност за неоправдани трошења на парите на граѓаните.

Милевски не е над законот и од одговорност не може да го спасат лелеците на неговата политичка партија. ДПМНЕ Битола колку повеќе се обидува да го спаси лидерот, толку повеќе тони во калта. Наместо во одбарана на Милевски, ДПМНЕ Битола да го охрабри нивни кандидат и сегашен градоначалник на Битола, Тони Коњановски, да расчисти со сите директори на јавни претпријатија кои работеле незаконски.

Затоа, го повикуваме уште еднаш градоначалникот Коњановски да не биде нем набљудувач на случувањата. На крајот, тој ќе ја понесе најголемата одговорност што Битола ќе изгуби четири години во задоволување на партиски цели и интереси на грбот на јавните претпријатија,“ рече советничката Мирјана Захариевска Ралевска.

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани