2win800x200

Наташа Петровска: За мене ДПМНЕ е веќе историја, а ВМРО е нешто друго

Октомври 02, 2017

За мене ДПМНЕ е веќе историја, а ВМРО е нешто друго и мислам дека математиките пред изборите не им одат како што очекуваа, изјави Наташа Петровска, кандидат за градоначалник од СДСМ и коалиционите партнери.

-Јас повеќе сум вконцентрирана на проектите што ги нудиме и нашето претставување пред граѓаните. Од наша страна кампањата ја тераме исклучително коректно, тоа можат да го видат граѓаните, флаерите на мојот противкандитат не се искинати , а не сме имале никаков вбербален напад врз нивните личности до сега- рече Петровска.

По повод Денот на стари лица, Петровска и кандидатите за советници ги посетија двата дома за стари и изнемоштени со цел да согледаат во какви услови ги минуваат старечките денови од животот и што во иднина треба да се подобри.

-Дефинитивно потребно е да се направи повеќе и како идна локална самоуправа ќе направиме зголемување на капацитетите за згрижување на старите лица, стимулирање на сите приватни лица кои се заинтересирани да ги зголемат тие капацитети, меѓудругото и како форма на јавно –приватно партнерство. Понатаму, вработување на нови ,стручни лица кои им се потребни на овие институции, активирање на млади лица по пат на волонтерство кои би помагале во домовите. Преку волонтери ќе се овозможи набавка на основните намирници од храна и лекови за наши постари граѓани кои не се сместени во домови- изјави Петровска.

Таа уште вети  дека во месните заедници ќе создадат катчиња каде граѓаните во повозрасни години ќе можат да се дружат и да ги споделуваат своите проблеми. 

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани