Полова еднаквост и дигитално општество-Економското училиште од Битола вклучено во два Еразмус плус проекти

Јануари 27, 2020

Средното општинско економско училиште „Јане Сандански “ од Битола за прв пат оваа година се вклучи во проектите Eразмус плус со два поединечни проекти. Двата поректи започнаа од 01.09.2019 година и ќе траат две години. Последната мобилност од двата проекти ќе се реализира во нашето училиште.

Првата мобилност од проектот Полова еднаквост и дигитално општество  ,односно транснационалниот состанок  се реализираше по претходно спроведена постапка по насоките на МОН во Р.С. Македонија и Национална агенција за европски образовни програми и мобилност, во период од 25.11.2019 до 29.11.2019 г. во рамките на проектот Gender Equality, Digital Citizenship во Испарта-Турција На оваа мобилност учествуваа четири ученици и двајца наставници.

еко

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2020 АПЛА.мк. Сите права се задржани