Webp.net gifmaker

Вилает

Од страна на домашните менаџери во дел од компаниите со странски капитал во земјава се врши голем притисок врз работниците синдикално да не се здружуваат, а голем удел во ова…
Во просториите на СВР Битола денеска беше одбележан Денот на превенцијата во полицијата 9 –ти декември. Во склоп на одбележувањето на дечињата од градинките, основните училишта, учениците од сообраќајните единици…
Јелена Петровска, библиотекар советник од Универзитетската библиотека „Св. Климент Охридски“ од Битола имаше несекојдневна можност да се запознае со најсовремени техники за заштита и конзервација на книги и ретки ракописи…
Со чествување на делото на Горан Стефановски, Универитетската библиотека во Битола „Св. Климент Охридски“ денеска го одбележа својот патрон празник. На неговото творештво се осрвна реномираниеот македонски поет, есеист, литературен…
Обемот на проблемот со насилството врз жените и девојчињата станува алармантен. Една од три жени во Европа е жртва на физичко или сексуално насилство. Речиси сите жртви на трговија со…
Се врши ревизија на сите рударски проекти во РЕК Битола, а бројките треба да покажат која ќе биде иднината на комбинатот, и какви се можностите за транзиција кон други еколошки…
Организацијата на жени од Битола од понеделник започнува хуманитарна  акција со која ќе им се помогне на луѓето кои останаа без својот дом во подрачјето погодено од земјотресот во Албанија.…
Страница 1 од 60

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2019 АПЛА.мк. Сите права се задржани