Како изгледа карантинот - пост на битолчанец

Март 29, 2020

Малку за карантинот и за сите вас кои "Не сте против луѓето, ама оти баш во центраот на Битола "
1. Слика бр.1, вака изгледа вообичаен оброк.Се доставува пред врата,приборот е пластичен за еднократна употреба
2. Слика бр.2, средства за дезинфекција,вреќи за ѓубре и сл. Оставени во собите, со цел гостите самостојно да ја одржуваат хигиената во истите.
3.На секој спрат има полиција која стриктно нагласува дека никој не смее да мрдни од соба (во спротивно ќе има ригорозни казни)
Малку упростено...Секој онај кој е во карантин во тие 14 дена ќе нема апсолутно никаков контакт со надворешниот свет....Ни роднини,ни кувари,ни чистачки,ни дилери во казиното ?

Уште малку доупростено за сите "стручни лица". Многу побрзо ќе се заразите од некој при чекањето ред на 20цм пред банка,маркет,на пазар и сл. од колку од овие кои ве "загрозија и ви го окупираа светиот бастион во срцето на градот". Ќе се заразите и од оние кои ќе ја кријат болеста од страв и срам од јавната осуда,наместо да се поддржат истите и да знаат дека кој и да заболи треба да добие поддршка и помош....Дај боже никој да не заболи,но тоа не е можно.храна 2

п.с. Во тој хотел,а веројатно и во Молика,единствените 2 во Битола кои исполнуваа услови и се пријавија да сместат повратници(се пишува повратници,а не заболени како што стручно веднаш ги оценивте) има по некој ваш комшија,школски другар,познаник. Фино би било да им однесете по некоја вода,овошје или витамини. Оставете на рецепција,полицијата ќе им ги достави во собите.Гарантирам дека живи ќе излезите од таму,без последици. Себичност,неинформираност,шпекулации....Тоа е полошо и побрзо убива од Короната

Горан Пинза

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2020 АПЛА.мк. Сите права се задржани