test

Дневно

Шо рече

Филипче најави можност студентските домови да се користат за пациенти со Ковид-19

Филипче најави можност студентските домови да се користат за пациенти со Ковид-19

06 Јул, 2020 Шо рече

Ќе се согледаат можностите за искористување на студентските домови како дополнителен капацитет дололку е потребно за пациенти со ковид-19, рече министерот за здравство Венко Филипче. Меѓу студентските домови што ги наброи министерот е и битолскиот. Тој рече дека за тоа дали ќе се користат ќе се води дискусија и прашање е како тоа ќе се изменаџира со Министерството за образование и во зависност од бројот на студенти кои имаат потреба од сместување.  Филипче изјави дека во Битолската болница има 37 хоспитализирани лица  и има слободни кревети за следните денови. 

Вилает

Со посебни мерки и протоколи од утре се отвора Библиотеката

Со посебни мерки и протоколи од утре се отвора Библиотеката

05 Јул, 2020 Вилает

Од утре, 6 јули, почнува со работа битолската Библиотека, а одлуката е донесена во согласност со мерките и препораките од Владата и Комисијата за заразни болести.

Демаскирање дезинформации

Изјава што Николовски не ја дал – ,,накалемена” во наслов

Изјава што Николовски не ја дал – ,,накалемена” во наслов

07 Јул, 2020

Пишува Ване Трајков Во написот ,, Љупчо Николовски: После 15 ти кога ќе изгубиме ќе станам тезгар како мојот шеф Зоран Заев’’ се врши обид за дискредитација на личност која е дирекнто вклучена во парламентарните избори.  Без ниту еден извор, изјава или  став, авторот на текстот  користи само фотографии  и констатации  а со дадениот наслов се добива впечаток дека станува збор за лично дадена изјава од екс министерот  Николовски и кандидат за пратеник.

Соопштенија

Јавна објава на ценовникот на Апла.мк за платено политичко рекламирање за избори 2020

Јавна објава на ценовникот на Апла.мк за платено политичко рекламирање за избори 2020

28 Јун, 2020 Соопштенија

Согласно Изборниот законик и роковникот за извршување на изборните дејствија за претстојните предвремени парламентарни избори, порталот Апла.мк  ја објавува својата Понуда за платено политичко рекламирање за учесниците во изборната кампања. Порталот Апла.мк е регистриран на регистарот на радиодифузери, печатени медиуми и електронски медиуми на Државната изборна комисија. Ценовникот и останатите елементи од Понудата за платено политичко рекамирање за Парламентарни избори 2020 година, може да се преземат во секој момент на следниот линк: https://www.apla.mk/cenovnik

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2020 АПЛА.мк. Сите права се задржани