Во боите на лицата со ретки болести осветлена и општинската зграда во Битола

Февруари 28, 2021

По повод 28 февруари, Светскиот ден на ретките Болести, Општина Битола, во знак на поддршка на лицата со ретки болести, но и на сите останати кои што се борат и соочуваат со вакви предизвици, овој викенд беше осветлена со боите, какартеристични за одбележување на овој ден зелена, розева, сина и виолетова.

Годинава, за разлика од претходните години, не се одржуваат поголеми настани за одбележувавње на овој ден, поради пандемијата со КОВИД-19.

"Но сепак, градоначалничката Наташа Петровска, повторно ја упатува пораката до сите граѓани, да не ги стигматизираат лицата со ретки болести, особено до младите -да бидат иницијална каписла за пристап до своите соученици и другари, да бидат носители на нови вредности и димензии, без да бидат обременети со товарот на повозрасната генерација", наведуваат од општината

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани