Дневно

Шо рече

ДА СЕ УКИНЕ ФЕЈСБУКОТ ЗА ЖЕНИТЕ ДА НЕ СЕ ПРЕГЛЕДУВААТ МЕЃУ СЕБЕ, ПРЕДЛОЖИЛ ЖИТЕЛ ОД ДОЛНО АГЛАРЦИ ВО ИСТРАЖУВАЊЕ ЗА РУРАЛНАТА ЖЕНА

ДА СЕ УКИНЕ ФЕЈСБУКОТ ЗА ЖЕНИТЕ ДА НЕ СЕ ПРЕГЛЕДУВААТ МЕЃУ СЕБЕ, ПРЕДЛОЖИЛ ЖИТЕЛ ОД ДОЛНО АГЛАРЦИ ВО ИСТРАЖУВАЊЕ ЗА РУРАЛНАТА ЖЕНА

11 Дек, 2019 Шо рече

Да се укине фејсбукот за жените да не можат да се прегледуваат една со друга, предложил жител од пелагониското село Долно Агларци во анкетен прашалник за руралната жена како да стане успешен претприемач без стереотипи и предрасури. Истражувањето го спроведуваше Здружението „Зелена берза“ од Битола во проект финансиран од Фондацијата Отворено општество, а со цел да се намдминат стреотипоте кои се дискриминаторски кон жените. Беа анкетирани 350 жени и мажи од повеќе села во општините Новаци, Могила Крушево и Битола.

Вилает

ДОМАШНИ МЕНАЏЕРИ ВО СТРАНСКИ КОМПАНИИ ДА НЕ СЕ ПРОТИВАТ НА  СИНДИКАЛНОТО  ЗДРУЖУВАЊЕ, ПОРАКА ОД ТРИБИНАТА НА МКЦ

ДОМАШНИ МЕНАЏЕРИ ВО СТРАНСКИ КОМПАНИИ ДА НЕ СЕ ПРОТИВАТ НА СИНДИКАЛНОТО ЗДРУЖУВАЊЕ, ПОРАКА ОД ТРИБИНАТА НА МКЦ

11 Дек, 2019 Вилает

Од страна на домашните менаџери во дел од компаниите со странски капитал во земјава се врши голем притисок врз работниците синдикално да не се здружуваат, а голем удел во ова имаат и некои државни трудови инспектори кои не се на ниво на задачата, рече Слободан Трендафилов од Сојузот на синдикати на Македонија на денешната јавна дискусија „Синдикално здружување во приватниот сектор“ во организација на МКЦ-Битола.

tehnicko

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2019 АПЛА.мк. Сите права се задржани